Community Edition

Introduksjon til Magento Community Edition

Hver dag setter mer enn 150 000 nettbutikker sin tillit til Magento som sin e-handelsplattform for å selge sine produkter og tjenester til millioner av internett-kunder. Mange av disse butikkene bruker Magento Community Edition.

MCE er en funksjonsrik e-handel- og CMS-plattform bygget på åpen kildekode. Det gir e-handlere større fleksibilitet og kontroll over utseende, innhold og funksjonalitet. MCE bruker kraften av Open Source-teknologi, som gjør at brukerne kan installere og oppdatere de nyeste versjonene av kildekoden enkelt og gratis. Ekstra funksjonalitet og moduler installeres enten via Magento Connect er Magentos egen markedsplass for utvidelser, eller utviklet separat av utviklere. Dette gjør plattformen attraktiv for små nettbutikker som ønsker å prøve ut en retning uten å måtte bekymre deg for lisenskostnader.

Selv om Magento Community Edition høres attraktivt som følge av ikke å måtte betale lisenser, er det flere hensyn og anbefalinger som bør tas i betraktning når en bestemmer seg for å bruke Magentos gratis e-handelsplattform. Se dem nedenfor:

Support

Magento Community Edition supporteres ikke av Magento. Det betyr at butikkeierne selv må bruke tid og ressurser til å løse problemer. Dette kan enten utføres ved hjelp av egne, interne ressurser, eller sammen med en erfaren Magento Solution leverandør.

Vi anbefaler derfor ikke Magento Community Edition til butikker hvor butikkdriften er av en virksomhetskritisk art, uten at definerte avtaler rundt backup og support fra en erfaren Magento leverandør.

Egenskaper

MMagento Community Edition inneholder ikke alle funksjonene som leveres i en Enterprise Edition. Vi anbefaler derfor å definere egne krav, og deretter sammenligner dem med de tilgjengelige funksjonene i Magento Community Edition.

Ytelse

Magento Community Edition har i noen tilfeller hatt utfordringer med tanke på ytelse. Dette skyldes i all hovedsak at den ikke leveres med Magentos Full Page Cache (Fullside hurtigbuffer) og stadige ytelsesforbedringer. Det er likevel en del justeringer og endringer som kan utføres for å forbedre dette, men en bør da sette av både tid og ressurser for å finjustere og optimalisere løsningen. Vi anbefaler derfor å vurdere størrelsen på din produktkatalog, antall besøkende og antall transaksjoner før du beslutter å gå for Magento Community Edition.

Skalerbar oppgradering

Hvis nettbutikken har en positiv vekst og utvider for eksempel katalogstørrelse eller antall besøkende, kan en oppgradering fra Community til Enterprise være aktuelt. Magento tilbyr en skalerbar oppgradering, men da Magento Enterprise Edition er en egen plattform krever den en ny installasjon og merarbeid. Hvis du allerede til å begynne vil ha et omfattende sett av moduler og har store krav til bedre ytelse, så bør du vurdere Magento Enterprise Edition foran Community Edition.