Enterprise Edition

En introduksjon til Magento Enterprise Edition

Magento Enterprise Edition er løsningen for bedrifter som ønsker satse langsiktig på sin nettbutikk. Enterprise Edition er i dag brukt av tusenvis av kjente selskaper over hele verden.

Enterprise Edition er en omfattende samling av de beste funksjoner og moduler som gir deg en e-handelsplattform i verdensklasse. Både store og små bedrifter som benytter Enterprise Edition kan med dette dra full nytt av sin plattform, uavhengig av ønsket funksjonalitet.

Med Enterprise Edition er det også lett å utvide antall funksjoner og moduler. Alle funksjoner og moduler er støttet av vår erfarne support og vi tilbyr derfor selskaper den ultimate e-handelsløsning å vokse videre med.

Magento Enterprise Editions kjerne er basert på åpen kildekode og gir derfor bedrifter en plattform som har en enestående sett av funksjoner og en tilnærmet uendelig fleksibilitet. I tillegg er Enterprise Edition raskt å sette opp og lett å bruke. Magento Enterprise Edition muliggjør en fremgangsrik e-handel til en brøkdel av prisen for konkurrerende proprietære e-handelsplattformer.

Hvorfor Magento Enterprise Edition?

En vanlig problemstilling for mange bedrifter er hvorfor de skal betale for Enterprise Edition når Community Edition er gratis.

Det er flere hensyn og anbefalinger som bør vurderes når du tar en beslutning mellom gratis Magento Community Edition og Magento Enterprise Edition som e-handelsplattform. Nedenfor har vi satt opp noen punkter å tenke på når du skal velge mellom disse to plattformene.

Har du en junior eller senior på salg?

Forskjellen mellom Magento Community Edition og Magento Enterprise Edition kan beskrives ved en enkel sammenligning.

I stedet for å tenke på Magento som teknisk plattform som ruller i bakgrunnen, kan du se det som din viktigste selger. Når du bestemmer deg for å ansette en selger følger ofte to typer valg: hvilke ferdigheter du leter etter og hvor mye du er villige til å betale. Hvis du leier en juniorselger, vil den første prisen være lavere, men du må gjøre riktige investeringer for videre utdanning. Du må også ha et tettere tilsyn av juniorer, og du vil sannsynligvis miste noen forretningsmuligheter som et resultat av en juniors kompetanse. Vaimo ser på Community Edition som sin juniorselger og Enterprise Edition som sin senior salgssjef.

En ledende selger, i dette tilfellet Magento Enterprise Edition, kan flere salgsteknikker (inntektsøkende funksjonalitet) og kan derfor intuitivt anbefale riktig produkt til rett tid. Den tidligere erfaringen med kunden gjør også at seniorselgeren kan tilpasse selve kjøpsopplevelsen.

Ett av spørsmålene Vaimo anbefaler at du svarer på når du bestemmer mellom Magento Community Edition og Magento Enterprise Edition er:

Ønsker jeg en juniorselger (Magento Community Edition) eller har jeg behov for en seniorselger (Magento Enterprise Edition)?

Vaimo anbefaler bedriftseiere som forventer at deres nettbutikk skal omsette for mer enn 5 millioner på nett til å investere i en senior salgssjef (Magento Enterprise Edition).

Hvor viktig er ytelsen?

Mange er ofte overrasket over hvor sterk sammenhengen er mellom nettbutikkens ytelse og hvor mange besøkende som faktisk kjøper noe. Dette forholdet kalles for konvertering, og konverteringen regnes som: antall ordre pr antall besøkende. I bransjen er det i dag en tommelfingerregel som sier at for hvert sekund med lastetid for siden, mistes 10 % av konvertering. Å sikre en rask lasting og en høy ytelse er derfor en av de viktigste prioriteringene når du ønsker å forbedre konverteringen. Det er også viktig å forstå retningslinjer og anbefalingene på områder som katalogen størrelse, antall besøkende og ordrevolumer når du velger mellom Magento Enterprise Edition og Magento Community Edition.

Magento Enterprise Edition har flere prestasjonsfremmende egenskaper som gjør at butikkeiere enkelt kan utvide sin nettbutikk, enten det er produktkatalogen, besøkstallet eller ordrevolumet som vokser.

Hvis ytelsen er viktig, anbefaler vi i Vaimo derfor butikkeiere å vurdere følgende spørsmål :

  • Hvor mange produkter (SKU) vil jeg administrere og selge på nettet?
  • Hvor mange bestillinger trenger jeg å håndtere pr dag?
  • Hvor mange besøkende kommer til å besøke min butikk per dag?


Våre anbefalinger for god ytelse er:

 Community EditionEnterprise Edition
SKU's: 0 - 10 000 10 000 +
Antall bestillinger per dag 0 - 50 50 +
Antall besøkende per dag 0 - 5 000 5 000 +

Hvor viktig er inntektsbringende funksjonalitet?

Butikkansvarlige bør nøye vurdere sine krav til funksjonalitet, og evaluere om Community Edition har alle funksjoner som trengs for å lykkes. Selv om Community Edition har mange gode egenskaper, har Enterprise Edition mye mer å tilby. Vi i Vaimo anbefaler derfor deg som butikkeier til å vurdere følgende funksjoner.

Dersom tre eller flere av funksjonene nedenfor er et behov/ønske, er det trolig bedre å investere i Enterprise Edition enn å måtte stole på skreddersydde løsninger for hvert enkelt tilfelle.

FUNKSJONER   Community Edition        Enterprise Edition    
Reward Points System
Gift Certificates / Cards (Physical and Virtual)                              
Customer Segmentation
Customer Store Credits
Gift Registries
Personalisation (Targeted Promotions and 
Merchandising) 
Private (Club) Sales including Events,
Invitations and Site access permissions
Return Management Authorisation
Search with Solr (alternative search engine)
Highly Tuned Page Performance with Full 
Page Caching  
Automated Email Marketing Reminders
Assisted Shopping. Manage Customer carts
and more via the admin panel 
Product Suggestion Tools
Dynamic Customer Database
(Attribute) Management 
Add to Cart by SKU
Enhanced Content Management System
Category View and Purchase permissions
per customer group (limited catalog access)

Hvor viktig er pågående salgsstøtte fra Magento?

En viktig faktor i beslutningen er også at Community Edition ikke støttes av Magento. For mange butikkeiere er det en trygghet å vite at et av deres kanskje mest kritiske forretningsystemer støttes og utvikles videre av Magento.

Hver Magento Enterprise Edition lisens leveres med en SLA støttekontrakt, slik at hver gang det oppstår et problem med din e-handelsplattform vil Magento være der for å hjelpe. Enterprise-brukere er også Magentos EULA, som inkluderer garanti og erstatning.

Hvor viktige er Enterprisefunksjoner for systemadministrasjon?

Magento Enterprise Edition har flere kraftfulle verktøy for å hjelpe mellomstore og store nettbutikker med sikkerhet, styring og kontroll. Vi anbefaler deg som butikkeier å vurdere følgende funksjoner og hvis tre eller flere av funksjonene nedenfor er nødvendige mener vi det er verdt å investere i Magento Enterprise Edition :

1. Planlagt Export / Import funksjonalitet
Muliggjør import og eksport av produktkatalogdata, enten lokalt eller fra eksterne FTP-servere. Butikkeier kan da konfigurere feilhåndtering, statusrapportering og backup.

2. Sikkerhetskopiering og gjenoppretting
Administrer og planlegg backup-prosesser, angrefunksjoner og programtilpassninger. Denne funksjonen er spesielt nyttig når du skal teste nye moduler eller tilpasninger, eller når du oppgraderer til en ny versjon. Du kan med denne modulen gjøre spesielle tilpasninger og dermed sjekke deres innvirkning på den nye koden. Tre typer backup støttes:

  • System Backup
  • Database Backup
  • Database Backup og Media


3. Administratortilganger og roller på nettstedet og på sluttbrukernivå

Styr tilgangen for enkelte roller, slik at personalet og sluttbruker bare kan se data for butikker og områder som er relevant for dem.

4. Styr tilganger til pris og rabatt
Butikkeier kan styre og opprette ulike administratorroller som kan redigere priser og kampanjeinnstillinger.

5. Logging av administratoraktivitet
Spor og vurder alle handlinger utført av administratorer med den hensikt å ha kontroll over hva som ble gjort, når og av hvem.

6. Tilpassede kategorivisninger og kjøpsprosesser for enkelte kundegrupper
Administrere visning og tilgang til produkter for kundene. Tilgang styres globalt eller for bestemte kategorier.

7. Arkivering av ordre
Få en forbedret ytelse og en effektiv administrasjon gjennom en arkiveringsmodul for ordre som gjør at en automatisk kan arkivere bestillinger på gitte tidspunkt. Ordrene er fortsatt tilgjengelig for både administratorer og kunder, samtidig som du øker ytelsen ved at de gamle ordrene er lagret i et eget arkiv.

8. Støtte for alternative medielagring - CDN og Database
Mediefiler kan lagres i databasen eller CDN.

9. PA - DSS-sertifisering / Betalingsverktøy
Magento Secure Payment Bride er en PA- DSS sertifisert betalingsapplikasjon som hjelper nettbutikker å ha kontroll over sine transaksjoner. Kunder kan også trygt lagre kredittkortinformasjonen for fremtidige transaksjoner.

10. Kraftig datakryptering, hashing, og key management
Sterk datakryptering basert på AES - 256 og sterke hashing basert på SHA - 256. Passord og tilgang til database forvaltes og oppdateres enkelt.

Hvis du fortsatt er usikker på hvilken Magento-plattform som passer best for din bedrift, er du velkommen til å kontakte oss og vi vil hjelpe deg å ta den riktige avgjørelsen.

Last ned Magento Enterprise Edition produktbrosjyre og se hvorfor tusenvis av ledende selskaper verden over har valgt Magento Enterprise Edition.